Административният съд във Враца гледа жалба на Ценко Чоков

  • 25 октомври 2017 10:15

  • 1328
  • 4
Административният съд във Враца гледа жалба на Ценко Чоков
© Булфото

В Административния съд във Враца е насрочено заседание по жалба на Ценко Чоков, който оспорва отстраняването му като кмет на село Галиче, съобщи БНР.

Казусът с кметските пълномощия на Ценко Чоков започна през май, когато Общинската избирателна комисия в Бяла Слатина отказа да ги прекрати. Това трябваше да се предприеме, тъй като от миналата година той е в ареста като обвиняем за ръководенето на организирана престъпна група и оттогава Галиче е без кмет.

Отказът на Общинската избирателна комисия беше оспорен и съдът го отмени като незаконосъобразен. Това беше потвърдено от Върховния административен съд. Оттам дадоха препоръка да се прекрати предсрочно мандатът на галишкия кмет. Това беше изпълнено от Общинската избирателна комисия, а по днешното дело Ценко Чоков се възползва от правото си да обжалва решението на комисията, с което беше отстранен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1328 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
j

2017.10.26 | 17:00

3
Колко е нагъл, хората не го искат и той обжалва. Иска отново властта, контрола. Е нема !!!

2017.10.26 | 17:00

4
Аз си мисля че на едно заседание ще му отхвърлят жалбата като неоснователна,но законодателя трябва да се замисли за тая неточност която е допуснал...Примерно да обособи частен случай,в който се отнема правото на обжалване когато заповедта е в следствие на решение на послед

2017.10.26 | 16:05

2
Ааа ми...просто иска да излезе малко от килията на чист въздух...След като е освободен след решение на ВАС не виждам на какво основание обжалва,освен чисто субективното право което му дава закона...Сега ако обжалва до край ВАС ще трябва 2 пъти да се произнася за едно и също нещо

2017.10.26 | 16:04

1
Това е лигавене от страна на правосъдната система.

Добави коментар

Водещи новини