Турското министерство на правосъдието обяви, че е анулирало визита на делегация в САЩ

  • 24 октомври 2017 21:20

  • 9972
  • 3
Турското министерство на правосъдието обяви, че е анулирало визита на делегация в САЩ
© pixabay.com (архив)

Турското министерство на правосъдието заяви днес, че то е анулирало планирана визита на негова делегация в САЩ заради визовата криза между двете страни, предаде Ройтерс.

По-рано днес Си Ен Ен Тюрк и други местни медии съобщиха, че американските власти са отказали визи на членове на делегацията, като по този начин са им попречили да пътуват до САЩ за решаване на визовата криза между Вашингтон и Анкара. Според Си Ен Ен Тюрк делегацията е трябвало да пътува за Вашингтон по-късно този месец.

"Поради неотдавнашната визова криза между двете страни тази визита беше отменена от нашето министерство", заяви министерството на правосъдието. То добави, че членовете на делегацията изобщо не са подавали молби за визи.

Американското посолство в Анкара обяви по-рано този месец, че временно спира всички неимиграционни визови услуги в дипломатическите представителства в Турция. Решението бе обявено няколко дни след ареста на служителя в американското консулство в Истанбул Метин Топуз. Турция отвърна с реципрочна мярка.

Последвайте канала на

БТА
9972 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
оня с коня

2017.11.22 | 18:20

3
Браво бе, някой да се опъне на соросоидите. Що Борисов не се опъне на шефовете си от ЦРУ. Щото го е страх. От него освен предател властолюбец друго не става.

2017.11.09 | 09:14

2
САЩ изплющяха Турция по дипломатичен начин!
34

2017.11.09 | 09:13

1
bravo na TR

Добави коментар

Водещи новини