Саудитска Арабия ще се върне към умерения и толерантен ислям

  • 24 октомври 2017 20:51

  • 9343
  • 3
Саудитска Арабия ще се върне към умерения и толерантен ислям
© gettyimages (архив)

Саудитска Арабия ще се върне към умерения и толерантен ислям и много скоро ще унищожи екстремизма, обеща престолонаследникът Мохамед бин Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд.

"Ние ще се върнем към умерения, толерантен и отворен към света и към всички други религии ислям", заяви на икономическа конференция в Рияд принцът, цитиран от АФП. Мохамед бин Салман отбеляза, че Саудитска Арабия се е отказала от умерения ислям през 1979 г., когато се засили влиянието на крайните религиозни течения. "Няма да прекараме още 30 години от живота си в нагаждане към екстремистки идеи, ще ги унищожим още сега", подчерта младият принц, чието изказване беше многократно прекъсвано от ръкопляскания.

Изявлението на престолонаследника представлява най-пряката атака на висш саудитски представител срещу консервативните религиозни среди в кралството. След обявяването му на 21 юни за престолонаследник Мохамед бин Салман се зае да отслаби хватката на религиозните среди върху саудитското общество. Той е смятан за инициатор на огласеното през септември решение за премахване на наложената на саудитските жени забрана да шофират.

Последвайте канала на

БТА
9343 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.01.24 | 17:04

3
Да разбираме ли, че повече няма да режат глави, а съвсем хуманно ще разстрелват неверниците?
asd

2018.01.24 | 17:04

2
значи си признават че са развъдник на ислямизъм и фанатизъм.
да,да

2018.01.24 | 17:04

1
Ха, щял да се отказва, че вие с американците бяхте пример за демокрацията бе чаршаф. А наль тъй?

Добави коментар

Водещи новини