Калифорниец направи дъска за сърф с 10 хиляди фаса

  • 24 октомври 2017 13:40

  • 1593
  • 1
Калифорниец направи дъска за сърф с 10 хиляди фаса
© Pixabay

Калифорнийски сърфист спечели състезание за рециклирани дъски за сърф, след като участва в него с екземпляр, "обшит" с 10 000 фаса, съобщи Асошиейтед прес.

"Това е най-замърсеният подобен артикул", заяви създателят му, 24-годишният Тейлър Лейн от Санта Крус. Той спечели надпреварата, в която бяха представени също дъски за сърф, създадени от чували за картофи, използвани опаковки и материали. Австралийска дъска за сърф пък е създадена от стара врата на баня.

Всички участващи в състезанието дъски за сърф бяха представени в Екологичния център в Сан Хуан Капистрано.

"Кой би си помислил, че фасовете могат да са толкова красиви? - заяви Карин Бъки от Ранчо Санта Маргарита, Калифорния. - Тази дъска за сърф те кара да се чувстваш неудобно, защото нещо толкова красиво е същевременно отблъскващо. Това е впечатляващо."

Лейн и приятелят му Бен Джъдкинс прекарали лятото в събиране на фасове на плажа и по крайбрежието в района на Санта Крус. "Това е отвратително, но има величествен вид - каза Джъдкинс, имайки предвид създадената от него и Лейн дъска за сърф. - Това свързва сърфа с нещо, за което сме загрижени - околната среда, океана и живота в него."

Участниците имали на разположение три месеца, за да създадат дъските си за сърф.

Миналогодишният победител Франсоа Жобер от Франция сега зае второ място с дъска за сърф, изработена от дърво за щайги, в които имало моркови.

Последвайте канала на

БТА
1593 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
по евтинко да минем

2017.10.25 | 13:15

1
Е дайте 5 лева да купите снимката. Хем има новина хем няма. Също като в часовете по науки, децата четат за физически и химически опити но никога не ги провеждат.

Добави коментар

Водещи новини