Нападателят на руската журналистка имал двойно гражданство

  • 23 октомври 2017 20:58

  • 2757
  • 1
Нападателят на руската журналистка имал двойно гражданство
© gettyimages (архив)

Нападателят на журналистката от руската радиостанция "Ехото на Москва" Татяна Фелгенгауер - Борис Гриц, има двойно гражданство - руско и израелско, съобщи БТА, позовавайки се на ТАСС.

"При задържането на Гриц е била иззета шофьорската му книжка, което позволило оперативно да бъде установена самоличността на нападателя. Той е роден в Абхазия, учил е в Москва, има двойно гражданство - на Израел и на Руската федерация", съобщи говорителката на руския Следствен комитет Светлана Петренко. През 2003 г. Гриц заминал за Израел и се върнал в Русия само преди месец, като отседнал при приятел в Москва. Назначена е психиатрична експертиза на нападателя на журналистката, добави Петренко. "Въз основа на показанията на задържания, който твърди, че е имал дълга телепатична връзка с потърпевшата, и въз основа на изискванията на наказателно-процесуалното законодателство, му е назначена съдебно-психиатрична експертиза", каза тя.

Петренко съобщи, че при разпита Гриц обяснил, че "е общувал с потърпевшата в продължение на пет години по телепатия, при което у него се развила лична неприязън към жената, което станало и мотив за извършване на престъплението". Той нямал претенции към професионалната дейност на Татяна Фелгенгауер, която е заместник-главен редактор на радиостанцията.

По-рано днес мъжът проникна в офиса на радиото на улица "Нови Арбат" и прободе с нож в областта на врата журналистката. Нападателят бе задържан от охранители и предаден на полицията. Линейка транспортира ранената в болница в тежко състояние, но според лекари без опасност за живота.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2757 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.10.24 | 17:47

1
писнало му е да им слуша глупостите явно

Добави коментар

Водещи новини