Николай Нанков коментира кой ще плаща повече такси по пътищата

  • 23 октомври 2017 19:04

  • 1948
  • 1
Николай Нанков коментира кой ще плаща повече такси по пътищата
© Булфото

За магистралите и тол системата коментира министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Юристите ни се убедени, че процедурата за тол системата е прозрачна и няма да причини за обжалване. Цените за пътища предстоят да бъдат решени, като въвеждането им ще стане чрез три стъпки. Първо трябва да се промени нормативната база. Втората стъпка ще е на базата изминатите километри и третата е обхвата на пътищата. Който амортизира магистралите повече, ще плаща повече. Само тежкотоварните автомобили ще усетят повишението в цените при таксите за пътищата, леките автомобили не", коментира още министърът.

"Ремонти по участъци Струма и Кресненско дефиле предстоят, но очакваме обжалване. Ремонтираните тунели са 16, поетапно ще доремонтираме всички тръби", разкри Нанков.

"Готови сме за зимата. Отправям молба към шофьорите да сменят гумите си със зимни", призова той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1948 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.10.24 | 06:46

1
готови сте ? поне сложихте на главните пътища осевата линия , а останалите ? или по тях не се движат вождове , а пък останалите да се изтрепват ? тъкмо ще искате по високи санкции за ; нарушителите;

Добави коментар

Водещи новини