Разкриха проблеми с пожарната безопасност във Френския лицей

  • 23 октомври 2017 14:42

  • 859
  • 0
Разкриха проблеми с пожарната безопасност във Френския лицей
©

Общо осем проверки са направени от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР във Френския лицей "Виктор Юго" в София от 2010 година до момента. Това стана ясно от отговор на министъра на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 на въпрос, поставен от народния представител от "БСП за България" Румен Георгиев.

Депутатът от групата на социалистите беше потърсен от обезпокоени родители на деца от детската градина и ученици от Френския лицей "Виктор Юго".

Според тях сградата, в която се помещава лицеят не отговаря на изискванията за пожарна безопасност. Освен питане до министъра на вътрешните работи, Румен Георгиев направи и посещение в учебното заведение, където се срещна с неговия директор и разгледа сградата, в която се обучават децата.

От отговора на министъра става ясно, че последната проверка от органите на Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населетиено" е направена на място в обекта на 29-и септември по повод получено писмо.

Тя е констатирала общо четири нарушения от режимен характер. Става въпрос за нарушена техническа изправност на част от монтираните евакуационни осветителни тела, както и на част от димоуплътнените врати, монтирани на стълбищните клетки. Освен това подземният гараж не е оборудван с достатъчен брой нормативно изискващи се уреди за първоначално гасене на пожари и е установено наличие на складирани горивни материали и оборудване.

Изготвено е и разпореждане в срок до 30-и октомври 2017 г. констатираните нарушения да бъдат отстранени.

Последвайте канала на

Нора Виткова
859 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини