Цецка Цачева се срещна със синдикати на работещите в затворите

  • 23 октомври 2017 14:17

  • 1087
  • 0
Цецка Цачева се срещна със синдикати на работещите в затворите
© Булфото (Архив)

Министър Цачева проведе работна среща с ръководствата на Синдиката на служителите в затворите и на Синдикат „Охрана“ днес.

По време на разговора правосъдният министър и работещите в затворите се обединиха около становището да се унифицират правилата за формиране на допълнително възнаграждение за постигнати резултати в служебната дейност на служителите в двете главни дирекция „Изпълнение на наказанията“ и „Охрана“.

Това съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Работната среща бе насрочена от Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 във връзка с поредица писма от Синдикат на служителите в затворите в България /ССЗБ/ и Синдикат „Охрана“.

Постигнат е консенсус работната група за правилата да се председателства от ресорния заместник-министър на правосъдието проф. Николай Проданов и в нея да участват представители на синдикатите.

Министърът на правосъдието пое още ангажимент за своевременно информиране относно конкретните числа в проекта на бюджета за следващата година, касаещи дейността на двете дирекции.

По време на срещата Цачева предостави на представителите на синдикатите подробна информация за предприетите стъпки от страна на министерството с оглед удовлетворяване искания за по-високи заплати и изравняване на допълнителните възнаграждения за специфични условия на труд с тези на служителите в МВР.

Министър Цачева подчерта, че повереното ѝ ведомство нееднократно е защитавало исканията на служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН/ и Главна дирекция „Охрана“ /ГДО/ на срещи в Министерството на финансите. Тя допълни, че в случая за конкретни параметри ще може да се говори едва след приключване на бюджетната процедура до края на месеца и окончателното приемане от Народното събрание.

Следваща работна среща ще се проведе, когато има яснота за конкретните параметри в законопроекта за държавния бюджет.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1087 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини