Ползи от яденето на яйца

  • 23 октомври 2017 13:10

  • 4627
  • 0
Ползи от яденето на яйца
© pixabay.com

Яйцата са сред малкото храни, които може да класифицираме като суперхрани, заради полезните си свойства и невероятната им питателност. Едно яйце съдъджа всичко необходимо за клетките в човешкия огранизъм- витамини, фолат, фосфор, селен, калции и цинк. foodpanda, подбра част от ползите от консумацията на яйца.  

    •    Едно сварено яйце съдържа точно 77 калории, 6 грама протеин и 5 грама здравословни мазнини.
    •    Яйцата имат висок холестерол, но нямат неблагоприятен ефект върху кръвния холестерол
    •    Едно яйце съдържа 212 mg, което е повече от половината от препоръчителния дневен прием от 300 mg.
    •    При 70% от хората яйцата изобщо не повишават холестерола
    •    Яденето на яйца е чудесен начин за увеличаване на HDL.
    •    Има много различни видове яйца, най-често се отглеждат пилешки яйца, докато по-гурме изборът включва патица, гъска и пъдпъдъчи яйца.
    •    В християнството символът на украсеното яйце стана синоним на Великден
    •    Яйцата се считат за "пълен" източник на протеин, тъй като съдържат всичките осем основни аминокиселини
    •    В традиционната китайска медицина яйцата се препоръчват да укрепват кръвта и да увеличават енергията, като подобряват храносмилателната и бъбречната функция.
    •    Яйцата за закуска могат да помогнат при отслабване

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
4627 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини