Прокуратурата поиска два пъти по-тежка присъда за Мейзер! Тя запуши ушите си, за да не слуша

  • 23 октомври 2017 11:36

  • 23554
  • 0
Прокуратурата поиска два пъти по-тежка присъда за Мейзер! Тя запуши ушите си, за да не слуша
© Булфото

Във Варненския окръжен съд започна делото срещу Анита Желева-Мейзер.

Припомняме ви, че със свое решение от 27 април 2017 година, състав на Варненския апелативен съд отмени 3 годишната присъда на Окръжен съд – Варна (ОС-Варна), произнесена по отношение Анита Желева (Мейзер), затова, че на 14 август 2016 година по непредпазливост причинила смъртта на Николай Димов и предложила подкуп от 30 000 евро на полицай от „Криминална полиция“ при ОД на МВР във Варна, за да не извърши действие по служба. Поради допуснати съществени процесуални нарушения наказателното дело срещу Желева бе върнато на първата съдебна инстанция за ново разглеждане.

Снимка: Булфото

След като изложи фактите и обстоятелствата около смъртта на Николай Димов, наблюдаващият прокурор по делото поиска 6 години затвор за Мейзер.

Докато прокурорът излагаше за пореден път подробностите около смъртта на Димов, Анита запуши ушите си, предаде varna24.bg.

По обвинението в убийство по непредпазливост прокурорът поиска 4 години лишаване от свобода и още 6 години затвор за предлагането на подкуп от 30 000 евро на длъжностно лице.

Очаква се след като бъдат изслушани адвокатите по делото Мейзер да получи по-тежкото наказание, а именно 6 години лишаване от свобода при първоначално строг режим. Освен това бившата миска ще трябва да плати и глоба от 10 000 лв.

Майката на Николай, Петранка Димова, заяви в съдебната зала, че не може да прости на Анита, защото не вижда покаяние и съжаление за стореното. Тя беше категорична, че убийството на синът и е било планирано и е умишлено.

Снимка: Булфото

Последвайте канала на

Десислава Станева
23554 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини