Калоян Паргов: Конгресът ще бъде тест за всички в БСП, не само за Корнелия Нинова

  • 23 октомври 2017 10:29

  • 1554
  • 2
Калоян Паргов: Конгресът ще бъде тест за всички в БСП, не само за Корнелия Нинова
© Булфото (архив)

Извънредният конгрес на БСП, който ще се проведе в събота, ще бъде своеобразен тест за всички във формацията, не само за лидера Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Това каза пред БНР лидерът на БСП-София Калоян Паргов.

Той изтъкна, че в БСП има вътрешнопартийна дискусия, която е характерно състояние на БСП вече 126 години и припомни мисълта на Ленин "Преди да се обединим, трябва да се разделим".

Тази седмица е седмица на алтернативите, седмицата на алтернативния бюджет, седмицата на алтернативните политики, разбира се, както вътре в БСП като дискусия, която ще има своята еманация в събота на заседанието на конгреса, така и във всички виждания, които ние ще представим още тази седмица до Конгреса, посочи Паргов.

Относно споровете за свикването на Конгреса той обобщи: "Решението мина, бих казал, "на косъм", поради това, че дневният ред на този конгрес не е характерен и типичен за заседание на конгреса, по-скоро за Национален съвет, но очевидно по-широкият формат ще даде и повече възможности за дискусии. Това са 800 души вместо 180".

Обединението на идейна политическа основа за посоката, мисля, че е налице. Въпросът е за подходите и за методите, за начина на работа. Това също ще бъде обект на дискусия вътре, на самия Конгрес, по отношение на партията, заяви социалистът.

Паргов изтъкна, че лидерът на БСП се избира от структурите, а не от Конгреса.

БСП-София е започнала още през май да търси столичния вариант на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който да предложи различна визия за развитието на града от тази на Фандъкова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1554 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
до чичовите червенотиквеничковчета

2017.10.23 | 21:06

2
СВИРКИ , ДРУГАРИ НА ВЪЛЦИТЕ ! ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ПОВЕЧЕ СВИРКИ ОТ ЦЕЛОКУПНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД !

2017.10.23 | 21:06

1
ХОРА ПОМНЕТЕ! СОЦИАЛИЗМА Е ПОНАЧАЛО ТЕРОРИСТИЧНА ИДЕОЛОГИЯ НЕ ПОЛИТИЧЕСКА! БСП Е МАФИЯ!

Добави коментар

Водещи новини