Радикализирана 14-годишна белгийка с новородено бебе бе заловена в Турция

  • 22 октомври 2017 07:31

  • 4168
  • 2
Радикализирана 14-годишна белгийка с новородено бебе бе заловена в Турция
© gettyimages (архив)

Четиринадесетгодишно момиче, което бе в неизвестност от края на май и се предполагаше, че се е присъединило към джихадистка групировка в Сирия, е било арестувано в Турция с новороденото й бебе, съобщи брюкселската прокуратура, цитирана от АФП.

Тийнейджърката е била арестувана на 10 октомври в Турция и екстрадирана в Белгия вчера сутринта, уточни в комюнике говорителка на прокуратурата. Според белгийски медии тийнейджърката е заминала в края на май за Сирия в компанията на радикализиран мъж и тригодишната му дъщеря, отведена без знанието на майката.

Вероятно 14-годишната тийнейджърка е била вдъхновена от по-голямата си сестра, била се в Сирия в редиците на групировката "Ислямска държава", преди да се завърне в Белгия, където е била арестувана, уточни агенция Белга.

В началото на октомври е родила в Турция, където е била заловена. Говорителката на прокуратурата каза, че вероятно ще бъде изпратена в институция за непълнолетни престъпници.

Последвайте канала на

БТА
4168 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
родила на 14

2017.10.23 | 22:39

1
а нашите циганки раждат на 12 и получават помощи от Тиквата, вместо да ги съдят за педофилия . Циганска му работа.

2017.10.23 | 22:40

2
Тодор Живков и БКП започнаха развъждането на хъхряци, от 80-те години: помощи, безплатни жилища, премии за многодетни, не плащане на ток, вода.....и т.н.. След 89 г. всички, най-вече от БКП-БСП ползват хъхряците при избори. БСП-БСП създаде модела: първо храни, "помощи", след това пар

Добави коментар

Водещи новини