Преговорите за членството на Турция в ЕС продължават

  • 20 октомври 2017 20:11

  • 3363
  • 3
Преговорите за членството на Турция в ЕС продължават
© Gettyimages

Евросъюзът няма да прекратява споразуменията с Турция и преговорите за членството й. Това стана ясно от приключилия Европейски съвет в Брюксел.

Споразумението за мигрантите с Анкара остава, но Турция ще получава по-малко европейски пари. Брюксел ще ореже с една четвърт парите за предприсъединителните фондове за Турция и ще пренасочи средства към граждански движения, без да спре преговорите за членство на Турция в ЕС.

Другата голяма тема от Брюксел беше Брекзит. Твърденията за провал на преговорите по излизането на Великобритания от съюза са силно преувеличени, просто напредъкът не е достатъчен, каза президентът на Съвета Доналд Туск. Сметката по развода обаче остава основен проблем в разговорите, а премиерът Мей не отрече, че вероятно Лондон ще плати на Брюксел много повече от 20 милиарда паунда. Въпреки това европейските лидери се договориха да започнат търговските преговори с Великобритания през декември. Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в даде гаранции на България за правата на българските граждани на Острова. Европейските лидери бяха информирани за кандидатурите за домакинство на Агенцията за лекарствата, след оттеглянето на Великобритания. При неуспех на нашата кандидатура София е склонна да покрепи Италия, която заедно с Холандия има най-големи шансове да привлече напускащата Лондон агенция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3363 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.10.25 | 01:46

3
гейдеругите май ще се надупят

2017.10.25 | 01:46

2
НЯМА КАК ЕДНА МАЛКА ДЪРЖАВА НА КРАЯ НА ЕВРОПА ДА ИСКА ВСЕ ДА СЕ НАЛАГА.
Ввв

2017.10.25 | 01:46

1
Докога с този цирк,маймуната няма да бъде пусната в ЕС,не стана ли ясно вече това?

Добави коментар

Водещи новини