Лиляна Павлова сключи споразумение за партньорство с президента на ГБИТК Тим Курт

  • 20 октомври 2017 19:49

  • 2418
  • 8
Лиляна Павлова сключи споразумение за партньорство с президента на ГБИТК Тим Курт
© eu2018bg

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 (МБПСЕС) Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и президентът на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) Тим Курт сключиха споразумение за партньорство на специална церемония в Министерския съвет в петък, 20 октомври 2017 г.

Подписаният документ е първият, представляващ желанието за сътрудничество между бизнес организациите на две държави. Страните по днешното Споразумение потвърдиха декларираното желание за сътрудничество при подготовката и осъществяването на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

Отчитайки необходимостта от активното участие на българското предприемачество в дейностите по осъществяване на срещите и събитията, Българо-Германската камара у нас изрази готовност да посредничи за популяризирането на български производители и доставчици.

„Председателството на Съвета на ЕС 2018 предоставя изключителна възможност за популяризиране на българския бизнес. Бих искал да благодаря на министър Павлова, която откликна на поканата ни за среща с нашите фирми членове преди няколко дни. Обсъдиха се различни възможности за сътрудничество и съвместна работа както в хода на подготовката, така и по време на самото председателство.

Бизнесът предложи помощта си, което може само да ни радва. Вярвам, че с обединени усилия ще успеем да реагираме на предизвикателствата и възможностите, с които е свързано председателството“, каза Тим Курт, президент на ГБИТК
Министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена благодари на немския бизнес за бързата реакция и съпричастността към осъществяване на целите и приоритетите, заложени в програмата на правителството. „Този жест е поредното доказателство за топлите и здрави отношения между двете страни“, каза министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Тя заяви още, че вярва, че българските стоки и продукти са най-добрата реклама за страната и че тяхното представяне ще доведе до повишаване на доверието и имиджа на страната ни зад граница.

Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) е основен партньор на представителите на германската икономика в България. Дейността на Камарата е свързана с партньортства и обмен между германски и български фирми, откриването на нови възможности за успешен бизнес, както и да предоставя широк спектър от услуги, с които да отговори на очакванията на своите членове и клиенти.

Министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена беше упълномощена да подписва споразумения с български и чуждестранни партньори - производители и търговци, фирми и физически лица, работодателски и браншови организации и др. – с решение на Министерския съвет на 26 юли.

Последвайте канала на

Novini.bg
2418 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2017.10.23 | 15:22

8
Лиляна е готова за Коледа, Тиквата и тоѝ, вече са по 150 кила.....свиньете..!

2017.10.23 | 15:22

7
Какво ще крадат сега?
възмутен

2017.10.23 | 15:22

5
Не се споменават конкретни договори. Некачествената им стока ли ще купуваме и отровните храни, или ще произвеждане електробуси и електромобили. За германците е много изгодно да им изкупуваме дизеловите автомобили, защото ще ги спират че са големи замърсители.

2017.10.23 | 15:22

6
АУ ,ЧАК ПЪК ВЪЗМУТЕН ...ЕЛЕКТРОМОБИЛ ЛИ КАРАШ ,БЕ КЕЛЕШ...А ПРЪЦКАШ ЛИ ? ЗНАЧИ ЗАМЪРСЯВАШ ОКОЛНАТА СРЕДА ..ЗАСРАМИ СЕ ..НА ТАЯ БЕДНОТИЯ И ДА НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ПРЕДВИЖВАШ ..АЙДЕ НА СЕЛО ,ТАМ ВЪЗДУХА Е ЧИСТ...
гост

2017.10.23 | 15:22

4
България изнася най хубавите си стоки, а внася некачествени храни и ненужни стоки. Защо внасяме дизеловите ППС като са най големи замърси тели и в ЕС се забранява движението им. Превърнахме се в авто морга на ЕС.
Зевс

2017.10.23 | 15:22

3
Не превръщайте красива България в бунището на Европа. Кооперирайте се с Германия за производство на самолети, скоростни влакове, параходи и електрически ППС. Внасяйте само стриктно проверени храни.

2017.10.23 | 15:22

2
От както Боко обърна резбата ..тая стана абсолютна Свинетка ...идва Коледа обаче...
ХЕЙ

2017.10.23 | 15:22

1
ТАЯ СВИНЯ ГРОБАРСКА ИЗЛАГА БГ

Добави коментар

Водещи новини