Еманюел Макрон: С действията си Доналд Тръмп сплотява ЕС

  • 20 октомври 2017 18:24

  • 2936
  • 2
Еманюел Макрон: С действията си Доналд Тръмп сплотява ЕС
© Gettyimages

Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на каза, че несигурността около външната политика на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския сплотява европейските страни, предаде Асошиейтед прес.

На срещата на върха на ЕС в Брюксел френският президент заяви, че действията на Тръмп "подсилват необходимостта от единство и яснота" за съюза. По думите му единният глас е важен в международните дискусии за ядрените програми на Иран и Северна Корея, а също и за отбранителните програми на Европа.

Макрон констатира, че "по-неясната стратегия на САЩ" при Тръмп е "катализирала" сътрудничеството в ЕС. Все пак френският президент подчерта, че САЩ са "важен партньор" в борбата с "Ислямска държава". На форума в Брюксел държавните лидери потвърдиха подкрепата си за ядрената сделка с Иран.

Преди няколко дни Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския изрази съмнение, че иранците спазват поетите ангажименти и даде на Конгреса срок да реши дали да не бъдат възобновени санкциите срещу Техеран, вдигнати съгласно споразумението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2936 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Метгонтаж

2017.10.27 | 18:58

2
Прав е Макрон. Хубавото е че гледа позитивно. Всъщност Европа има уникален шанс сега да поведе света и да е #1. А не разни теорий че Европа ще се разпокъса под влиянието на Русия , Великобритания и Резакия
noFreeman

2017.10.24 | 17:31

1
Ами твоята ядрена програма кой ще я забрани бе, еврейско мекотело!

Добави коментар

Водещи новини