Котки бдят върху гробовете на семейство в Колумбия

  • 20 октомври 2017 17:53

  • 12190
  • 2
Котки бдят върху гробовете на семейство в Колумбия
© Pixabay

В изолиран град в Колумбия, споменат в творчеството на писателя Габриел Гарсия Маркес, десетки котки бдят върху гробовете на семейство, за което се твърди, че е сключило договор с дявола, предаде Франс прес.

Семейство Серано отдавна се установило в Санта Крус де Момпос, изграден върху един от най-големите речни острови в Латинска Америка и отличаващ се с колониалната си архитектура. Семейството се гордее с известността си, която се дължи на присъствието на котки върху гробовете на негови членове.

"Не ни притеснява, че хората казват, че се сме сключили договор с дявола. Обратно, имаме чувството, че това е фантастично", заяви 80-годишният Виктор Серано, цитиран от БТА.

До смъртта на най-малкия си син Алфредо през 2001 г. дон Виктор не привличал вниманието върху себе си. Алфредо, с прякора Ел Гато (Котарака), умрял в резултат на сърдечно заболяване на 33-годишна възраст.Погребан е близо до баба си и дядо си по бащина линия в гробището на Санта Крус де Момпос - град, който бе включен в Списъка на културното и природно наследство на ЮНЕСКО през 1995 г. "Посещаваме гроба му почти всеки следобед", увери дон Виктор.

Алфредо наследил прякора си от дядо си по бащина линия. Този прякор придобил по-голям смисъл, когато посетители в гробището забелязали, че черна котка се изтяга върху гроба на Алфредо. Семейството я хранело и скоро се народили котенца. Тъй като броят им непрестанно се увеличавал, се появиха слухове за магьосничество и за пакт с дявола.

"Въз основа на котките местни хора създадоха легенда, придавайки мистериозен характер на тази история", поясни 41-годишният компютърен специалист Луис Домингес, който работи също като екскурзовод.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12190 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Колев

2017.10.22 | 17:01

2
Тия май верно не са наред....котката даже ''плаче'' за стопанина си ако той я е обичал и се е грижил добре.....
Бг

2017.10.22 | 17:01

1
Ебливи колумбийки,,а мъжете им......путьовци...

Добави коментар

Водещи новини