Съветът НАТО-Русия се свиква идната седмица за първи път от три месеца

  • 20 октомври 2017 17:09

  • 1709
  • 3
Съветът НАТО-Русия се свиква идната седмица за първи път от три месеца
© Getty Images/Guliver (архив)

Заседание на Съвета НАТО-Русия на равнище посланици ще се състои на 26 октомври в централата на алианса в Брюксел, съобщи днес пресслужбата на генералния секретар Йенс Столтенберг, цитиран от Асошиейтед прес и ТАСС.

Очаква се да бъдат обсъдени обстановката в Афганистан, положението в Украйна и намаляването на рисковете от сблъсъци и инциденти по време на военни учения при охрана на границите.

Съгласуването на дневен ред за заседанията на Съвета НАТО-Русия винаги е било трудно, отбелязва АП, цитирана от БТА. Като една от причините се посочва нежеланието на Москва да разговаря за Украйна.

ТАСС цитира дипломатически източник в Брюксел, според който на заседанието идната седмица ще се разглеждат "въпроси на военната прозрачност и предотвратяването на инциденти в Европа, проблеми, свързани с провеждането на големи военни учения (и от Русия, и от НАТО), а също и традиционната украинска проблематика".

Последното заседание на съвета бе на 13 юли.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1709 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Катя

2017.10.25 | 19:13

3
На руснака да не му дават думата, че говорят глупости само !!!
Помним Варшавския договор

2017.10.25 | 19:13

2
Окупатора на чужди територии е много чувствителен на тема анексирани от него територии , започва да носи от 9 кладенци вода и накрая иска да внуши на света, че държавата Украйна сама е поискала да бъде окупиран Крим .
редник

2017.10.25 | 15:19

1
Защо Русия да говори за Украйна? То си е проблем на умниците с големи усти :)

Добави коментар

Водещи новини