С европейски средства се ремонтира гимназията по селско стопанство в Исперих

  • 20 октомври 2017 14:50

  • 1143
  • 0
С европейски средства се ремонтира гимназията по селско стопанство в Исперих
©

Основен ремонт започна в Професионалната гимназия по селско стопанство "Хан Аспарух" в Исперих. Първата копка за реконструкцията днес направи областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, съобщиха от областната администрация.

Гости на церемонията са били кметът на общината Бейсим Руфад, председателят и зам.-председателят на общинския съвет - Даниел Димитров и Хамди Нурула.

Строително-ремонтните дейности се извършват по проект на стойност 1 298 457 лева. Той се финансира по оперативната програма "Региони в растеж". Срокът за изпълнението му е 24 месеца. Предвидено е вътрешно и външно боядисване на сградата, мерки за енергийна ефективност, изграждане на спортна площадка. По проекта ще бъде доставено и ново оборудване, а също и трактор за учебни цели.

Строителите ще работят предимно в събота и неделя, през ваканциите или в следобедните часове, за да не пречат на учебния процес на 382-мата ученици в училището, обясни директорът на учебното заведение Сали Назиф.


Община Исперих е последователна в грижите си за подобряване на образователната среда, заяви пред учениците и учителите кметът Бейсим Руфад. Той припомни, че в последните няколко години са извършени ремонти за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в три училища в общината и в четири детски заведения.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1143 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини