Държавният департамент на САЩ потвърди, че терористите в Сирия използват химически оръжия

  • 20 октомври 2017 11:16

  • 2067
  • 2
Държавният департамент на САЩ потвърди, че терористите в Сирия използват химически оръжия
© Getty Images/Guliver

Държавният департамент на САЩ за пръв път потвърди, че в Сирия не само има химически оръжия, но и че терористите използват такива. Това заяви говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, който коментира съобщение в сайта на американското ведомство, предаде ТАСС, цитирани от БТА.

В съобщението е обяснено, че е нежелателно американски граждани да посещават Сирия, особено Идлиб, защото в тази провинция действа терористичната групировка "Хаят Тахрир аш Шам", свързана с "Джебхат ан Нусра", която използва стрелкови и тежки оръжия, самоделни взривни устройства и химически оръжия, заяви Конашенков.

С това Държавният департамент за пръв път признава официално не само наличието, но и използването на химически оръжия от терористите на "Джебхат ан Нусра" в тази част на Сирия за атентати, както многократно сме предупреждавали и заявявали на всички равнища, каза руският говорител.

Генералът припомни, че в Идлиб има само един известен случай, когато са били употребени химически оръжия - в Хан Шейхун, и САЩ обвиниха за станалото правителствените войски.

Последвайте канала на

БТА
2067 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.10.24 | 16:39

2
И сега искат да се измъкнат

2017.10.24 | 16:39

1
Краварите са им ги дали.

Добави коментар

Водещи новини