Валентин Радев: Оградата по границата е готова на 100% (видео)

  • 19 октомври 2017 17:39

  • 2205
  • 3
Валентин Радев: Оградата по границата е готова на 100% (видео)
© Булфото (архив)

Министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 проведе работна среща със словашкия си колега Роберт Калиняк. Една от основните теми, които обсъдиха двамата беше какви мерки за сигурност трябва да осигури България по време на европредседателството в страната ни, предаде репортер на Novini.bg.

Радев обяви, че до месец системите за сигурност ще бъдат готови. Словашкият вътрешен министър пък обеща да изпрати експерти, които да сътрудничат на българските си колеги. "Те ще са същите или подобни на тези, които е имало в държави при други европейски председателства. "Всичко онова, което може да ни предпази от инциденти".

Относно граничното съоръжение, министър Радев обяви, че оградата по границата е готова на 100%. „В момента областните управители, които отговаряха за строителството подготвят протоколи за предаване на съоръжението на МВР. Това съоръжение предстои да бъде обект от стратегическо значение“, подчерта вътрешният министър на България.

Роберт Калиняк каза, че многократно е бил на нашата граница, защото това е граница на ЕС и пази всички страни в съюза от мигрантската вълна. Според него е много важно как ще бъде разпределен човешкият ресурс и техниката на терен. „Техниката ви е в много добро състояние“, отбеляза словашкият вътрешен министър. Той каза още, че винаги е готов да сътрудничи на българските власти.

За поисканата му днес оставка от лидера на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 отговори, че Нинова трябва да отнесе искането до премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, тъй като той е човекът, който го назначава и освобождава. Радев каза още, че не счита, че действията му са цензура на свободата на словото. Нинова поиска оставките на Радев и вицепремиера Валери Симеонов заради вчерашното решение на Министерския съвет за обявяване на възпрепятстващото съоръжение по българско-турската граница за стратегически обект за националната сигурност. Според министъра тези, които искат да преминат незаконно границата ни, не трябва да имат информация за това дали и къде има слаби места изграденото съоръжение.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2205 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.10.21 | 09:00

3
България е един голям разграден двор който не искал не е избягал или влязъл!
Аз съм

2017.10.21 | 09:00

2
Е и, какво от това? Създаваме, раждаме и отглеждаме емигранти. Къде са ни децата, младите и кадърни кадри? Всичко е зад граница. Нещастници!!!!!
Атакуванееее

2017.10.21 | 09:00

1
Протест, протест, протестииии, тия се ебават искрено и лично вече! 22.10.2017, нека са е началото на едни масови протести и за всички сфери!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини