Бойко Борисов разговаря с Тереза Мей (снимки+видео)

  • 19 октомври 2017 16:57

  • 4569
  • 5
Бойко Борисов разговаря с Тереза Мей (снимки+видео)
© Министерски съвет

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и председателят на Европейския съвет Доналд Туск обсъдиха приоритетите по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. и предстоящата среща на върха на тема „Западни Балкани“ през май в София.

Двамата се срещнаха в Брюксел преди заседанието на Европейския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба.

Българският премиер посочи, че страната ни се подготвя отговорно за своето първо председателство и в сътрудничество с останалите страни от Тройката председателства. Активно се работи с Естония за постигане на максимална приемственост по отворените досиета, каза Борисов и изтъкна, че по време на своето председателство България ще търси баланс и консенсус по актуалните теми на Европейския съюз.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Доналд Туск обсъдиха и организацията на срещата на върха през май 2018 г. в София, на която двамата ще бъдат домакини. „Темата за Западните Балкани е важна не само за страните от региона, но и за целия Европейски съюз“, е общото мнение на Борисов и Туск. Според тях Българското председателство създава подходяща обстановка за конструктивно обсъждане на темата за европейската перспектива на държавите от Западните Балкани, гарантиране на икономическото развитие на региона, неговата транспортна, енергийна, инфраструктурна и дигитална свързаност с Европейския съюз.

Председателят на Европейския съвет даде подкрепата си за постигане на приоритетите на Българското председателство. „Очаквам Българското председателство и предстоящата среща на върха в София да дадат възможност на страната ви да изиграе конструктивна роля при справянето с предизвикателствата на европейския дневен ред“, подчерта Доналд Туск и посочи, че ще разчита на българското правителство да бъде стабилен партньор за единството в региона.

България и Великобритания ще продължат доброто си сътрудничество за гарантиране на сигурността в Европа, управлението на миграционните потоци и борбата с тероризма, бе категоричното мнение на министър-председателите Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на срещата му с Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, които проведоха среща в Брюксел преди началото на Европейския съвет.

Британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в посочи, че е запозната отлично с усилията на страната ни за опазване на границата на Европейския съюз и приветства правителството за постигнатото. Във фокуса на разговорите бе и темата за оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС.

„Страните ни имат отлични двустранни отношения, доказали своето значение през годините, и излизането на Великобритания от ЕС няма да наруши сътрудничеството и приятелството между тях“, подчерта министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Премиерът Борисов посочи, че силна и обвързваща роля за отношенията между двете държави е и голямата българска диаспора в Обединеното кралство. „Това са висококвалифицирани специалисти, които дават голяма добавена стойност на британската икономика. За нас е важно при преговорите, водени между Брюксел и Лондон, да бъде гарантирана правна сигурност на гражданите и това да е първостепенен приоритет“, заяви Борисов.

Министър-председателят на Великобритания Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в покани Борисов да посети Обединеното кралство.  

По-рано премиерът ба България се срещна с върховния представител на ЕС по въпросите на външната политика и сигурността Федерика Могерини. С нея бяха обсъдени един от основните приоритети на нашето председателство, а именно Западните Балкани.

„Обединихме се около позицията, че трябва да работим не само за тяхната европейска интеграция, но и да предприемем практическите мерки, които да облекчат живота на гражданите там. За първи път председателството на ЕС ще е толкова близо до региона и България ще положи огромни усилия да подпомогне нашите приятели и съседи в пътя им към ЕС“, разкри премиерът Борисов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4569 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.10.20 | 09:46

1
Разговарял направо се насълзих от смях нашият премиер не може да направи изречение на Български а какво ли остава с Тереза Мей!

2017.10.21 | 00:18

5
ТЕРЕЗА МЕЙ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИ
гост

2017.10.21 | 00:17

4
Освен да ги прегръща,какво може да говори,като не знае една дума на английски,лесно е навън да се хвали,но що не обясни как живеят българите,как издържат децата си,родителите си,защо сме на първо място по корупция,по бедност

2017.10.21 | 00:17

3
Бойко циганина на всеки лиже анусите
оня с коня

2017.10.20 | 12:42

2
На Борисов не му е необходимо да знае английски. Той просто трябва да разбере ясно, как да прокара чуждите интереси и да погуби България(морално и физически)

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини