Йордан Цонев: Национализмът на Обединените патриоти е на тема "бийте турците и циганите" (

  • 19 октомври 2017 14:47

  • 2770
  • 7
Йордан Цонев: Национализмът на Обединените патриоти е на тема "бийте турците и циганите" (
© Булфото (архив)

Етнонационализмът е това, срещу което се борим. Това заяви в парламентарната пленарна зала зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на в отговор на декларацията на "Обединени патриоти" в защита на вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. По-рано в декларация "БСП за България" поиска оставките на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и министъра на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

Цонев припомни, че ДПС първи поискаха оставката на Симеонов. Ние сме против участието на етнонационалистите във властта, защото тонът и езикът, които се използват от Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, по никакъв начин не спомагат за единството на нацията, напротив - разделят хората, настройват една етническа група срещу друга, заяви Цонев. Той посочи, че речта на Сидеров е била с тон и по начин, който предразполага към диалог, но тонът на останалите му колеги не е такъв. Думите имат силата да градят или да рушат, посочи Цонев.

Има огромна разлика между партиите в Европа, които наричат себе си националистически, и вашите формации, обърна се Цонев към Обединените патриоти. "Тук това е национализъм на тема "бийте турците и циганите". Е, добре, това е една пета от населението на България. Как си представяте, че това може да бъде пример за подражание или да укрепва единството на нацията или стабилността на държавата? Няма как такъв тип правителство да допринася за просперитета и стабилността на държавата. Затова ние искаме оставката на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, като човекът, който е използвал най-лошия език и е направил най-много грешки в тази област", каза Цонев.

По думите му европейските партии, които Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа сочи като патриотични, не са етнонационалистически. "Да, те се обявяват срещу диктата на чиновниците в Брюксел, против начина, по който функционира ЕС. Ние като проевропейска партия също казваме, че ЕС трябва да се реформира", коментира Цонев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2770 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2018.02.19 | 14:37

7
Цонев, не манипулирай глупаво. Никой не е против българските турци. Нашите сънародници от турски произход са уважавани наши съграждани, с тях често сме повече приятели, отколкото с българите. ПО-ЧЕСТНИ СА!

2018.02.04 | 20:55

6
Не върти пръст на България, дядка! Не се прави на хитър, прозрачен си, отлепиха ви от цицката, затова плачеш за "турците". Тях никой не ги бие, а виж --- ВАС, пашите...
ii

2018.02.04 | 20:55

5
Този е луд!

2018.02.04 | 20:55

4
Цонев, бийте турците и циганите е твое изказване, не на патриотите. Ти си на този принцип, въпреки, че лапаш от ДПС.

2017.10.24 | 09:43

3
a vashiat e: biite bylgarite!

2017.10.24 | 09:43

2
Вие сте против националистите, защото искате отново да сте във властта и вие да сте балансьорите, да управлявате парите и да крадете без ограничения. В името на тази благородна коуза сте готови на всичко. Да ама не. Стойте на вън и глесайте телевизия!
Един завет оставили са нам дедите

2017.10.24 | 09:42

1
Призива в България трябва винаги да е един -- Бийте българските мекерета , поставили се в услуга и служба на турци и цигани в ущърб на България .

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини