Българин спаси дете от удавяне в Турция

  • 19 октомври 2017 14:40

  • 20335
  • 2
Българин спаси дете от удавяне в Турция
©

Българин стана герой в Турция, след като спаси от удавяне дете на година и половина, съобщава турското издание Milliyet.com.tr.

Детето паднало в басейн, но било забелязано от Мирослав Тодоров, който работел в апартамент на третия етаж на близка сграда. Той незабавно влязъл в басейна и извадил от там малкия Мустафа.

Тодоров е бил ангажиран на работа в слънчева електроцентрала в източния окръг Елязъг. След като „героят работник от България“, както го определя „Миллиет“, изкарал детето от водата, на Мустафа била оказана първа помощ от служител в близката болница, а после пристигнала и линейка, която го е откарала в болница.

Мустафа е най-малкото от три деца в семейството на Нежля и Ерджан Сачсъз. На 8 октомври той бил поверен на грижите на леля си, но се измъкнал от къщата и паднал в басейна в двора. Сърцето на детето спирало на два пъти, но благодарение на направения му 40-минутен сърдечен масаж, то е живо и здраво.

Сн. Milliyet

Последвайте канала на

Мая Йорданова
20335 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
.......

2018.01.31 | 08:37

2
герой .. да живо и здраво детето
аз

2018.01.31 | 08:37

1
Браво на българското момче за смелостта, че е спасил детенцето! Любовта към хората и добротата нямат религия! Духът е божествен!

Добави коментар

Водещи новини