Благоевград се обновява по проект за над 13 млн. лева

  • 19 октомври 2017 13:28

  • 742
  • 0
Благоевград се обновява по проект за над 13 млн. лева
© Булфото

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов даде днес официално началото на изпълнението на мащабен проект за благоустрояване на градската среда на обща стойност над 13 млн., съобщиха от БТА.

Той се финансира по Оперативна програма "Региони в растеж".Със символична първа копка започнаха дейностите за обновяване и облагородяване на централния площад "Георги Измирлиев - Македончето", превърнал се, по думите на Камбитов, в лице и символ на Благоевград.

Предвидените тук дейности включват реконструкция на площадното, подплощадното пространство и фонтаните. Ново художествено осветление ще има в централната градска част между сградите на Общинска администрация - Благоевград, Драматичен театър "Никола Вапцаров", Регионалната здравна инспекция, Американския университет в България и хотел "Ален мак".

Кметът Камбитов увери, че ще се следи най-строго за качеството на строителството. Целта е да бъде създадена достъпна, безопасна и уютна градска среда. Общата стойност на предвидените тук дейности е 5 462 423 лв.

Подробности за останалите обекти и райони, които са включени в проекта "Благоустрояване на градската среда", бяха съобщени на пресконференция от заместник-кмета на община Благоевград Емилия Тунева. Предвижда се благоустрояване на ул. "Марица" в участъка от бул. "Св. Димитър Солунски" до ул. "Иван Михайлов", както и изграждане на велосипедна алея, свързваща бул. "Св. Димитър Солунски" с ул. "Даме Груев", бул. "Васил Левски", бул. "Св. Св. Кирил и Методий" до хотел "Ален мак" и от ул. "Марица" до ул. "Иван Михайлов".

Ще бъде благоустроен и IV-ти микрорайон в Благоевград, където ще се извърши рехабилитация и реконструкция на уличната мрежа, ще се монтира енергоспестяващо улично осветление, ще има и ново озеленяване. Нов облик ще придобият също шест улици, които сега са на земна основа, без настилка и без тротоари.

Последвайте канала на

БТА
742 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини