EVN България завърши подготовката за предстоящия зимен сезон

  • 19 октомври 2017 12:24

  • 742
  • 0
EVN България завърши подготовката за предстоящия зимен сезон
© EVN

Електроразпределение Юг, което е част от EVN България, завърши подготовката си за есенно-зимния сезон, когато мрежата и съоръженията работят при големи товари и тежки климатични условия, това съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Извършена е инспекция, а там където трябва и ремонт, на въздушни и кабелни линии, електрически уредби, трафопостове и възлови станции, осигурени са оборудване и специализирана техника, както и запас от складови наличности и материали. Особено внимание се отделя на зимните курорти и туристически центрове, уточниха от компанията.

Дейностите по зимна подготовка са били проверени от Министерството на енергетиката. До този момент са инспектирани над 56 000 км мрежи "средно" и "ниско" напрежение, 13 000 трафопоста и възлови станции, почистени са 678 км просеки, подменени или ремонтирани са 2908 стълба. В наличност са вече дистанционни щанги за сваляне на лед от проводници, снегоходки и радиостанции, както и дизел-генератори, които могат да се използват при необходимост.


По отношение на специализираната механизация дружеството разполага с 367 високопроходими автомобили, 9 моторни шейни, 29 високопроходими автовишки, както и 2 броя АТВ, оборудвани с вериги, които се използват в труднодостъпни места.
75 аварийни екипа ще дежурят денонощно, при извънредни ситуации има възможност за включване и на допълнителен брой сътрудници. През 2017 г. дружеството е вложило над три милиона лева за полагане на подземни кабелни линии - в районите на Асеновград, Стамболийски, Ямбол, Елхово, Тополовград, Бургас и Поморие.


За справянето с различни ситуации през зимата, EVN България ще разчита и на доброто взаимодействие на своите регионални диспечери и ръководители на звена с местните власти в лицето на областните управители, общините и териториални дирекции "Гражданска защита".

Последвайте канала на

Novini.bg
742 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини