Превъзпитават проклети котки, като ги пращат на работа

  • 19 октомври 2017 09:57

  • 2986
  • 0
Превъзпитават проклети котки, като ги пращат на работа
© Pixabay

Програма на приют за животни във Филаделфия, САЩ превъзпитава проклети домашни котки, като ги праща да работят при частни собственици или учреждения, предаде Асошиейтед прес.

Приютът превърнал в реалност идеята си да праща драскащите, хапещите и непослушни домашни любимци при собственици на хамбари и конюшни, където да ловят мишки. Началото поставили още преди 4 години. В настоящето обаче от котките за превъзпитаване могат да се възползват също заводи и складове, използвайки ги като екологичен контрол по вредителите.

"Част от причините котките да бъдат опитомени е желанието на стопаните да се оттърват от популацията на гризачи. Ние се възползвахме от естествените инстинкти на тези домашни любимци да ловуват и въз основа на това направихме програма", каза говорителката на организацията Ейм Дормини.

Котките са ваксинирани, кастрирани и безплатни. Задължение на собствениците на обектите, които ги приемат, е да осигуряват храна, вода и да полагат грижи за новите си служители.

В САЩ има редица приюти с подобни програми. Един от първите, който се намира в Лос Анджелис, търси работа за непокорни котки от 1999 г.

Последвайте канала на

БТА
2986 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини