Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП): Библиотеките в Европа са в крак с динамиката на технологиите от 21-ви век

  • 19 октомври 2017 09:31

  • 680
  • 0
Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП): Библиотеките в Европа са в крак с динамиката на технологиите от 21-ви век
© ГЕРБ

„Библиотеките в Европа са в крак с динамиката на технологиите от 21-ви век. Те имат решаваща роля за развитието на дигиталните умения, тъй като предоставят на милиони граждани от всички възрасти и ниво на образование възможността да получат нови цифрови и предприемачески умения“, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по повод на откриването Generation Code, съобщиха от пресслужбата на ГЕРБ.

44% от гражданите на ЕС не разполагат дори с основни цифрови познания. Трябва да помогнем и на учителите да получат уменията, които да преподават на своите ученици.

Според българския евродепутат именно инициативи като Generation Code са прекрасен начин за изравняване между класическата библиотека и светът на новите технологии - чрез семинари за кодиране или посещение на курсове по програмиране.

Ева Майдел работи усилено, за това Европейският съюз да предостави на всички граждани достъп до цифрови умения. В Европа повече от 2,3 милиона годишно вече посещават курс по цифрова грамотност в библиотеката си. Инициативата е част от по-голяма цел, а именно създаването на единен цифров пазар - основен приоритет за ЕС, но за постигането й, са необходими правилните цифрови умения на всички граждани.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
680 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини