Консерваторите на Меркел и свободните демократи проведоха "конструктивни" преговори за коа

  • 18 октомври 2017 21:52

  • 1346
  • 1
Консерваторите на Меркел и свободните демократи проведоха "конструктивни" преговори за коа
© Getty Images (Архив)

Консервативният блок на германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и свободните демократи заявиха, че са провели "конструктивни" проучвателни преговори за съставяне на управляваща коалиция, предадоха ДПА и Ройтерс.

"Днес се проведе първо, много конструктивно, добро обсъждане, което, разбира се, ще бъде последвано от още обсъждания", каза генералният секретар на Християндемократическия съюз (ХДС) Петер Таубер.

Той направи изявлението след двучасови предварителни разговори между християндемократите на Меркел, техните баварски съюзници от Християнсоциалния съюз (ХСС) и Свободната демократическа партия (СДП). Колегите на Таубер от ХСС и СДП се изказаха в същия дух.

Таубер заяви, че ХДС има "добро предчувствие" за насрочената за по-късно днес среща с партията "Съюз 90/Зелени", която също участва в преговорите за съставяне на ново правителство.

В понеделник канцлерът Меркел увери, че не е в "слаби позиции" в преговорите, припомня Франс прес. Меркел призна, че предварителните разговори вероятно ще продължат "няколко седмици". Едва в случай на успех на тези разговори ще започнат преговори за състава на правителството и неговата програма.

В най-добрия случай Германия ще има ново правителство за Коледа. В най-лошия случай, при провал на преговорите, ще бъдат произведени предсрочни избори. Това би било безпрецедентно за тази страна, където културата на компромиса винаги е била характерна за политическия живот от 1945 година насам, отбелязва АФП.

Последвайте канала на

БТА
1346 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Alex2

2017.10.19 | 20:30

1
Тая е живото доказатилство , че комунизма ражда само чудовища ! Нали е от бившата ГДР...на снимката си мисли-що не е тука Баце да ме измляска в устата !Отврат !

Добави коментар

Водещи новини