Арестувахме двама чужди граждани, задържани с Европейски заповеди за арест

  • 18 октомври 2017 17:57

  • 1145
  • 0
Арестувахме двама чужди граждани, задържани с Европейски заповеди за арест
© Pixabay

По искане на Окръжна прокуратура - Кюстендил, съдът остави в ареста двама чужди граждани, задържани с Европейски заповеди за арест, съобщиха от прокуратурата.

На 13 октомври, на ГКПП Гюешево, бил задържан М. Личина от гр. Белград. Чужденецът е обявен за международно издирване от австрийските власти въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата при Окръжния съд в гр. Виена. Срещу него се води наказателно преследване за участие във въоръжен грабеж и в организирана престъпна група, специализирана в кражби на територията на ЕС на висококачествени туристически автобуси. За престъпленията, в извършването на които е обвинен сръбският гражданин, се предвижда наказание от пет години "лишаване от свобода".

По искане на Окръжна прокуратура - Кюстендил, което съдът е уважил, М. Личина е с мярка "задържане под стража" до приключване на производството поевропейската заповед. В момента той е в затвора в Бобов дол.

На същия ден, в арестното помещение на Регионалната дирекция "Гранична полиция" - Кюстендил, бил задържан македонският гражданин С. Байрам от гр. Гостивар. Той е обявен за международно издирване от германските власти. Прокуратурата в Берлин е издала спрямо него Европейска заповед за арест за изпълнение на петнадесетгодишна присъда "лишаване от свобода" за изнасилване. По искане на Окръжна прокуратура - Кюстендил спрямо Байрам също е взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1145 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини