Генерал Тошево на протест срещу добива на газ

  • 18 октомври 2017 16:46

  • 2243
  • 1
Генерал Тошево на протест срещу добива на газ
© pixabay.com (архив)

Протестен митинг срещу добива на газ в находището "Спасово" от блок "Добрич" събира гражданите на община Генерал Тошево, съобщиха от гражданската инициатива против инвестиционното предложение за експлоатация на природния ресурс. От общината потвърдиха, че са уведомени и са дали разрешение за митинга на 19 октомври на централния градски площад.

Протестът ще протече под наслова "По-добре зърно и фуражи, отколкото газ от сондажи" и ще се обяви за запазване на основния поминък на хората в региона - земеделие и животновъдство.Така подкрепяме общинския план и областната стратегия за развитие, в които стратегическа цел за добив на полезни изкопаеми, включително и газ, няма, посочват от гражданската инициатива.

Общинският съвет в Генерал Тошево вече обяви в протестна декларация, че е против инвестиционното предложение на "Русгеоком БГ" ЕАД за експлоатация на находището като заяви, че има рискове за водоносния хоризонт в Североизточна България, както и да бъдат предизвикани земетресения в сеизмичната зона. Местната асоциация на зърнопроизводителите, които обработват 600 000 декара земеделска земя, също заяви своята протестна позиция пред областния управител на Добрич.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2243 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.10.19 | 00:03

1
КАТО МИ ПЕЕШ ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО ,КОЙ ЛИ ТЕ ЧУЕ ...НА КРАВИТЕ ИМ СЕ ПИЕ ГАЗ..

Добави коментар

Водещи новини