Вътрешният министър: За мен е много важно да се изчистим от всички гнили ябълки в МВР (видео)

  • 18 октомври 2017 16:34

  • 4054
  • 6
Вътрешният министър: За мен е много важно да се изчистим от всички гнили ябълки в МВР (видео)
© Булфото (архив)

За мен е много важно да се изчистим от всички гнили ябълки в МВР. Това каза пред журналисти вътрешният министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018, след изслушване във вътрешната парламентарна комисия във връзка със задържаните преди дни двама полицаи от 7 РУ в София, обвинени за разпространение на наркотици и получаване на подкупи, предаде репортер на Novini.bg.

Той допълни, че се надява и други служители от сектор "Сигурност", нарушили закона, да бъдат залавяни.

По думите на Радев два от инструментите за справяне с корупцията в МВР са: двете служби – Инспекторат на МВР и отдел "Вътрешна сигурност", както и повишаването на заплащането, което според Радев към момента е постигнато. „Това е единственото министерство, което прави вътрешните проверки и всички, които злоупотребяват ще понесат своите наказания. Всички се проверяват, за да не допускаме нарушения. Наясно съм, че служителите в МВР са подложени ежедневно на стрес, те не знаят дали ще се приберат опри семействата си, излизайки на улицата. Служителите трябва да получават достойни възнаграждавания, за да не се изкушават да влизат в престъпни схеми“, подчерта министър Радев.

Той каза още, че във Враца е разпоредил проверка и ако началникът е виновен ще си понесе последствията, ако не – ще се върне на бял кон.

За предстоящия в неделя пореден протест на полицаите, министърът заяви, че не е негова работа да ходи на протести, в отговор на въпрос дали ще се срещне с тях, както с пожарникарите. Той отново призова полицейските синдикати да поставят проблемите, за които протестират, в Съвета за социално партньорство към министерството и поиска аргументи за исканията им.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4054 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
читател

2017.10.23 | 15:22

6
Да си полицай в Лондон. Преди години са ни разказвали за тях-толерантни, възпитани, стройни, сериозни, ха де при соца идваха и ме предупреждаваха да не се качвам в коли, работих след завършване на средното си образование на 18 г. в едно павилионче на пловдивското шосе, сега мож
гражданин

2017.10.22 | 13:22

5
Интересно кой поема разноските и транспорта на тези от провицията .По телевизията излъчиха два автобуса с около 120 служителя които потеглиха да вземат участи в протестите . На следващото място господин МВР добре да се огледа в инструментите за справяне с корупцията .Между

2017.10.19 | 08:57

4
то , болно дърво , какво да роди ?

2017.10.19 | 08:57

3
МВР е пълно със СДС-бокук.
Куку

2017.10.19 | 08:57

2
Започнете с КАТ,никъде в Европа няма такова безобразие.
SD Vsddv

2017.10.19 | 08:57

1
РАДЕВ, ПРОВЕРИ СИ КАТ-СОФИЯ!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини