Двойният убиец от Здравец краде от 11-годишен

  • 18 октомври 2017 16:34

  • 13045
  • 0
Двойният убиец от Здравец краде от 11-годишен
© Булфото

Няма опасност от ескалиране на напрежение в търговищкото село Здравец, заради двете убийства и палежите на две къщи, дело на местен младеж. Извършителят - Атанас Атанасов /20 г./ е задържан за срок до 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура в Търговище, съобщи на нарочна пресконференция началникът на Областната дирекция /ОД/ на МВР комисар Николай Ненков. Въпреки това, в селото ще има засилено полицейско присъствие.

От полицията информираха, че младият мъж е криминално проявен, известен е с кражби от частни домове, предимно в родното село Здравец. Краде от 11-годишен, като активен период му са 2011 и 2012 г. От 2012 г. до април т. г. е бил при майка си в Испания, а двете тежки криминални престъпления са извършени в рамките на един месец - на 13 септември и на 14 октомври.

И в двата случая Атанас е палил къщите с умисъл, за да прикрие дребни кражби на пари и вещи. В огъня умират и собствениците на имотите - Атанас Пенев /81 г./ и Тодор Иванов /85 г./, срещу когото е използвана и сила. Жертвите са съседи на младия мъж. И в двата случая труповете са силно обгорени и това затруднява разследващите.

Атанас живеел заедно с баща си, в селото има и други негови роднини. От ръководството на полицията в Търговище коментираха, че не очакват роднините на жертвите и съселяните да се наострят срещу тях и да се стигне до конфликти.

В петък държавното обвинение ще внесе в Окръжния съд в Търговище искане за вземане мярка за неотклонение "задържане под стража" за Атанас, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
13045 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини