БСП сезира Конституционния съд за отхвърлената оставка на Делян Добрев

  • 18 октомври 2017 15:35

  • 1716
  • 2
БСП сезира Конституционния съд за отхвърлената оставка на Делян Добрев
© Пресцентър БСП

Депутати от "БСП за България" внесоха искане до Конституционния съд за обявяване за противоконституционно на решението на Народното събрание, с което беше отхвърлена оставката на народния представител от ГЕРБ Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

В мотивите си твърдим, че НС няма тези правомощия да откаже освобождаването на Добрев, а би следвало само да потвърди оставката, каза пред журналисти Филип Попов от левицата. Той посочи, че такова е мнението и на юристи и конституционалисти.

Попов отбеляза, че оставката на Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: е личен акт. От БСП отбелязаха, че работодател на народния представител е народът, а не НС. Според тях в случая е нарушена свободата на волеизлеяние и свободата на избор къде и какво да работи.

Попов обясни, че обявяването на решението на НС за противоконституционно би имало действие занапред и би следвало парламентът отново да разгледа оставката на Добрев и да я приеме.

Под искането до КС са се подписали 62 народни представители от левицата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1716 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.10.19 | 09:48

2
Тия вече се осраха

2017.10.19 | 09:48

1
БСП Е МЪРША

Добави коментар

Водещи новини