Валентин Радев: България не е цел на терористи (видео)

  • 18 октомври 2017 15:35

  • 1897
  • 1
Валентин Радев: България не е цел на терористи (видео)
© Булфото (архив)

По време на заседание на вътрешната комисия в парламента министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 отговори, че е направен анализ на ситуацията в страната и към този момент България не е цел на терористични атаки. Той добави, че освен преди години на летище „Сарафово“ друг терористичен акт не сме имали. „Не се наблюдава радикализация на територията на страната. В Пазарджик и на още едно-две места службите следят процесите и всяка година ще докладват и ще се прави анализ“, предаде репортер на Novini.bg.

Радев допълни, че с оглед мерките за сигурност не може да разкрие повече подробности по този въпрос.

От БСП го попитаха дали продължава да се разследва случаят с отвличането на Адриан. Вътрешният министър увери депутатите, че ангажираните по случая служби работят активно, всяка седмица докладват и с оглед да не се попречи на разследването не може да даде повече информация. „МВР работи в насока да се докаже, че това отвличане няма връзка с отвличанията преди години“, подчерта Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

От БСП питаха още дали преструктурирането на пожарната няма да доведе до проблеми. Вътрешният министър каза, че само 12 служби се преструктурират и това няма да доведе до кризи. Той посочи, че служителите ще бъдат пренасочени и реформата се прави с цел подобряване на работата на службата. „Всички тези мерки трябва да доведат до засилване на доброволчеството, както е в страните от ЕС“, подчерта Радев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1897 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.10.19 | 17:22

1
Вале-е-е, не дърпай дявола за опашката ... Плюй в пазва...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини