Трафиканти дерат мигранти с до €2000 за превоз през България

  • 18 октомври 2017 14:49

  • 1798
  • 1
Трафиканти дерат мигранти с до €2000 за превоз през България
©

Трафиканти искали от мигранти до €2000 на човек за нелегален превоз през България. Цената на услугата била различна, като таксата зависела от възможностите на бежанците.

На седмината участници в организираната престъпна група за превеждане от Турция към Румъния през страната ни са повдигнати обвинения, съобщиха от Апелативната специализирана прокуратура.

Сред обвинените са двама сирийци, единият от които има българско гражданство. Задържани са още двама иракчани и трима българи. Групата била спипана на 16 октомври 2017 г. в различни райони на столицата след спецоперация на ДАНС, СДВР и Специализираната прокуратура.

Събраните доказателства сочат, че трафикантите действали от януари 2016 г. Те посрещали и транспортирали чужденците с микробуси до Бургас. От морския град мигрантите били докарвани в София и превозвани на групи до Видин, за да бъдат изпратени към Румъния.

За да не буди подозрения, един от автомобилите, собственост на участник в групата, всяка седмица се движел с различни регистрационни табели, взети от други коли.

По време на операцията са иззети два пистолета, около 500 г. марихуана, паспорти на чужди граждани, около 20 000 евро в различни валути, боен нож и други доказателства за престъпната дейност.

На 19 октомври Специализираната прокуратура ще внесе искане за задържане под стража за всеки от трафикантите.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1798 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
123

2017.10.19 | 09:42

1
щом е през, а не за оставане тук, на нас какво ни пука колко ги дерат. Стига да не остават тук всичко е наред.

Добави коментар

Водещи новини