"Смешен филм фест" започва в Габрово

  • 18 октомври 2017 07:41

  • 750
  • 0
"Смешен филм фест" започва в Габрово
© pixabay.com

Любителите на комедийното кино могат да видят 17 кинопродукции в програмата на "Смешен филм фест". Осмото издание на фестивала започва днес в градската зала "Възраждане" и ще продължи до 24 октомври. Това съобщиха от общината.

Седемнайсетте заглавия са разпределени в модулите "Конкурс", "Световен екран", "Детско кино" и "Вечер на българското кино".
Продукциите, включени в конкурсната програма, са десет, а носителят на приза за най-добър филм на Габрово, ще бъде определен от тричленно жури - актрисата Стефания Колева, писателят Иван Марков и кинокритикът Деян Статулов.

Роля при определянето на победителите ще има и публиката. Зрителите могат да изберат своя фаворит като гласуват с анкетна карата в зала "Възраждане".

В програмата на "Смешен филм фест" българското кино винаги е било на почит, посочиха от общината. Тази година на него е посветена съботната вечер - 21 октомври, когато зрителите могат да видят един документален и два игрални филма и да се срещнат на живо с техните режисьори и с актьорите. Документалният филм "Ром Кихот" ще бъде представен от режисьорите Петя Накова и Нина Пехливанова. Прожекцията ще е със свободен вход. Другият български филм - "Лили Рибката" ще бъде представен от режисьора Ясен Григоров. Режисьорът Димитър Коцев-Шошо и сценаристът Иван Марков ще представят общата си творба - "Маймуна".

По традиция съботните и неделните прожекции от 11 часа са посветени на децата, които могат да видят забавни европейски анимационни филми. Младите хора с интереси в областта на киното и журналистиката ще имат възможност да се включат в ателие за документално кино. Работата ще започне на 18 октомври, а създадените по време на феста миниатюри ще бъдат представени на закриването на фестивала.

Със свободен вход са първият филм от програмата на 18 октомври - комедията "Стар мърморко", и документалният филм в събота, 21 октомври - "Ром Кихот". Другите прожекции са с цена на билета 3 лева, а абонаментната карта за всички прожекции е на цена 28 лева.
Съпътстващи събития на фестивала ще бъдат срещи с актьори и представяния на книги.

Осмото издание на "Смешен филм фест" се реализира със съдействието на Руския културно-информационен център, Унгарския културен институт към посолството на Унгария, посолството на Република Аржентина, Чешкия център в София, фондацията "Арт офис" и Регионалната библиотека "Априлов-Палаузов" в Габрово.

Последвайте канала на

Нора Виткова
750 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини