Признаха за виновен мъж, укривал информация за банкови карти на чужденци

  • 17 октомври 2017 17:09

  • 1425
  • 0
Признаха за виновен мъж, укривал информация за банкови карти на чужденци
© Pixabay

Съдът призна за виновен подсъдим, укривал в дома си в Елин Пелин незаконно информация за банкови карти на чужди граждани.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратува-София.

Обвинителният акт срещу 50-годишния Р. Петров е бил внесен за разглеждане в съда от Окръжна прокуратура – София през юни 2016 г.

Разследването по случая започнало през февруари 2010 г., когато в ГДБОП - МВР гр. София постъпил сигнал за престъпна дейност, свързана с изготвянето на скимиращи устройства и поставянето им на банкови апарати на територията на България и страни от

Европейския съюз с последващо осъществяване на нерегламентирани трансакции.

На 24.02.2010 г. била проведена специализирана полицейска акция, при която били извършени претърсвания и изземвания на няколко адреса на територията на гр. София и Софийска област.

На същата дата около 06.30 ч. било извършено претърсване в жилището в гр. Елин Пелин, обитавано от подсъдимия, жената, с която живеел на семейни начала, и техния малолетен син, а втория етаж на къщата – от баща му.

По време на акцията били намерени и иззети компютри, няколко броя флаш памет с надписи, банкови карти, мобилни телефони, паметни карти в опаковки, видео-камера, фотоапарати, електронен елемент и други вещи.

В хода на досъдебното производство и чрез международна поръчка за правна помощ, изпълнена от италианските власти, били установени титулярите на картите, в качеството им на картодържатели, оправомощени да разполагат с информацията в тях.

Всичките са италиански граждани, предимно от гр. Пескара.

Наложеното от Софийския апелативен съд наказание на подсъдимия Петров е „лишаване от свобода“ за две години и шест месеца при първоначален общ режим на изтърпяване.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1425 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини