Жителите на Поморие бранят общинската болница с подписка

  • 17 октомври 2017 16:17

  • 5391
  • 2
Жителите на Поморие бранят общинската болница с подписка
© pixabay.com (архив)

Жителите на Поморие започнаха подписка за запазване на дейността на общинската многопрофилна болница. Местните хора настояват за промяна на политиката спрямо общинското здравеопазване в България.

На входа на болницата, пред сградите на Общината и читалището в Поморие, както и в кметствата на малките населени места, може да се види и подкрепи подписката. Тя е адресирана до премиера Бойко Борисов.

Искаме да предизвикаме публичен диалог за проблемите в общинското здравеопазване, каза кметът на Поморие Иван Алексиев.

Държавата в случая се явява мащеха на общинските болници и днес ми е много тъжно да науча, че здравният министър на поставения въпрос какво се случва с общинските болници, той е заявил, че държавата не се интересува от общинските болници. Ами тя не се интересува и от държавните болници. От кои се интересува? Само от частните ли? Защото, за да се стигне до това положение, се толерират частните болници в България, допълни Алексиев, цитиран от БНР.

А от болницата в Бургас обявиха, че са готови да приемат пациенти от поморийската болница.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5391 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
д-р михаил баев

2017.10.19 | 12:54

2
да дойдат при мен в амброзия в Черноморец тук аз съм управител и ще ги лекувам безотказно
д-р Марангозов

2017.10.19 | 12:53

1
ще я втасат като дойдат горките пациенти в Бургас или при семир болничката му образцовата където работят 90 процента от напуснали умбал бургас и тук таме някой доцент пришелец или пред пенсия ,въпросът е да се запази болницата и да не се пренасочват средства а да се оздравя

Добави коментар

Водещи новини