12 лица са задържани при спецакцията срещу наркотрафика в Бургас (видео)

  • 17 октомври 2017 15:33

  • 7666
  • 1
12 лица са задържани при спецакцията срещу наркотрафика в Бургас (видео)
©

Двете акции започнаха рано тази сутрин са се провели на територията на цялата страна. По случая в Бургас групата е задържана с помощта на ГДБОП. ГДБОП и специализираната прокуратура работят засилено по отношение на борбата с наркотрафика. Това стана ясно по време на брифинг на Специлизираната прокуратура.

Отбелязано бе, че по отношение на борбата с наркотрафика, този вид престъпни групи не биват оставяни да развиват дълго време този вид дейност, заяви Иван Гешев, шеф на Специализирана прокуратура.

В рамките на първата операция са били претърсени 10 адреса, задържани са 12 лица. „Намерени са марихуана и синтетични вещества. Намерени са боен пистолет, бухалки, пушка. Високотехнологична инсталация за обзавеждане на нарколаборатория. Тази група се е занимавала и със силови престъпления спрямо дилъри, които са отказвали да работят или са се противопоставяли на групата“, разясни Гешев.

Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП, добави, че работата по тази група е започнала от юни месец тази година. Тя е била засечена от местната структура на ГДБОП. „Целта на операцията днес е да бъде неутрализирана още една група, която е отговорна за наркоразпространението в Бургас. Тя е работила на територията на Поморие, Слънчев бряг, кв. „Рудник“ и „Каменар“ в Бургас. Намерени са малки количества метаамфитамини. Най-много организирани престъпни групи сме неутрализирали по наркотици. Най-много са и реализациите ни по такива групи“, подчерта шефа на ГДБОП.

„Вторият случай касае досъдебно производство под надзора на Специализираната прокуратура, което се работи съвместно със ДСВР и ДАНС. Трафик на хора от граница до граница и отделни силови действия срещу бивши членове на тази организирана престъпна група. Те са нанасяли средни и тежки телесни повреди. Дейността се наблюдава от септември“, разкри Гешев.

„Задържани са 8 лица на територията на Перник, София и Видин. Намерени са два пистолета - боен и газов, преправен на боен. Дейността на групата е била от граница до граница. Те са посрещани на границата с Турция, транспортирани са в Бургас, оттам към София - кв. "Модерно предградие", след това са транспортирани до границата“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7666 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.10.18 | 06:00

1
Един е на свобода - Тиквоча от Банкя.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини