Топове стреснаха протестиращи в Киев (видео)

  • 17 октомври 2017 15:08

  • 2351
  • 0
Топове стреснаха протестиращи в Киев (видео)
© gettyimages (архив)

Топовни гърмежи изплашиха протестиращи в Киев, предаде РИА Новости.

Стотици души се събраха в центъра на украинската столица на митинг. Събитието бе организирано от бившия губернатор на черноморската Одеска област и президент на Грузия от 2004 до 2013 г. Михаил Саакашвили. Демонстрантите поискаха от властите премахването на депутатския имунитет и по-строги законодателни мерки в борбата срещу корупцията.

Докато протестиращите скандираха лозунги, държавният глава на източноевропейската страна Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември посрещна малтийската си колежка Мари-Луиз Колейро Прекарие. Артилерийската част спази протокола и в чест на високопоставената гостенка прогърмяха 21 топовни изстрела. Гърмежите на оръдията стреснаха демонстрантите и някои от тях дори започнаха да се разбягват.

Отговаряйки на исканията на демонстрантите, Порошенко се обърна към украинските депутати. Той призова ресорните комисии във Върховната рада да разработят проекти за съответните реформи. "Премахването на депутатския имунитет е важна крачка в борбата срещу корупцията", заяви той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2351 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини