Кога да вземете кредит, за да ви е леко да го връщате

  • 17 октомври 2017 14:38

  • 5406
  • 0
Кога да вземете кредит, за да ви е леко да го връщате
© Pixabay

През последните години става все по-популярен животът на кредит.

Банките рекламират кредитните си програми и изпращат по пощата кредитни карти "избери ме", магазини, лекари, туристически агенции предлагат стоки и услуги на кредит и без съмнение да се откаже на изкусителните предложения е доста трудно.

Банковите икономисти пишат книги и статии, че "кредитът е страхотен", небанковите икономисти предупреждава за опасността да се живее на кредит, но рано или късно почти всеки от нас използва този ресурс.

Как да се обезопасите и да се уверите, че взетите пари като заем от банките, кредитните институции или познати ще възстановите лесно и ще избегнете материалните и емоционалните проблеми? Има няколко простички правила, които трябва да спазвате.

Кога можете да вземете кредит/заем

В старинните лунни календари са посочени не само лунните дни, в които могат да се заемат пари, но и дните, когато е "добре да вземате пари в дълг, така че в точното време без загуба да получите своето, а чуждото да върнете.

Добре е да вземате кредит/заем във 2-ри, 8-ми, 24-ти, 27-ти лунен ден – това дава възможност да се променя същността на събитието.

Народното поверие не препоръчва да правите сметка по вземането и връщането на кредита в неделя и понеделник.

Кога да не вземате кредит/заем.

Народната мъдрост казва: "Избягвайте да вземате пари във вторник - ще бъдете цял живот в дългове". Същото важи и за понеделник и неделя.

Категорично не се препоръчва да вземате заеми в 1-ви, 6-ти и 11-ти лунен ден (в тези дни е голяма вероятността да пропуснете в договора нещо важно с дребен шрифт), 14- ти и 15-ти лунни дни (пълнолунието увеличава емоционалността и пречи да се вземе хладнокръвно решение) и 23-ти лунен ден.

В допълнение на това, народните поверия не препоръчват:

- да вземате заеми от бременни жени - "детето ще живее в дълг".

- да дължите суми, които се делят на две.

- не вземайте заеми следобед, правете го само сутринта.

Кога да връщате кредита/ заема

Избягвайте плащанията в понеделник и петък, точно както предупреждава народната мъдрост и за вечерните плащания. Извършвайте плащания по заема само сутрин и следобед (до 18.00 часа). Не го правете вечер.

19-ти и 21-ти лунен ден - най-доброто време за изплащане на заеми и за връщане на дългове. Обикновено кредита всеки месец трябва да се плаща до определено число. Опитайте в този интервал за плащане да изберете един от тези лунни дни.

Също така народната мъдрост препоръчва да се връщат парите на заема само с дясната си ръка.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
5406 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини