Зов за помощ! Да помогнем на г-жа Митка Георгиева в тежката битка с левкемията!

  • 17 октомври 2017 13:24

  • 4723
  • 1
Зов за помощ! Да помогнем на г-жа Митка Георгиева в тежката битка с левкемията!
© Фейсбук

Г-жа Митка Георгиева е обичана и уважавана от колегите си и учениците си българска учителка, която сега се нуждае от нашата помощ. Тя е дългогодишен преподавател по немски език в първото българско училище - Национална Априловска гимназия, гр. Габрово. Г-жа Георгиева се бори с остра миелоидна левкемия, като към момента е подложена на лечение със скъпоструващ медикамент, закупуването на който не е по силите на нея и нейното семейство.

Историята на заболяването на г-жа Георгиева датира от 2008-ма година. След проведено лечение и химиотерапия, левкемията изпада в ремисия. В края на 2016-та година, обаче, при контролен преглед, се установява, че болестта се е завърнала. Проведен е нов курс на
химиотерапия, който, за съжаление, е неуспешен - патологичните бели кръвни телца в костния мозък са станали резистентни към химиотерапията. Ето защо г-жа Георгиева се обръща към немска болница, където ѝ препоръчват лечение с лекарството Sorafenib, което в България не се предписва за лечение на остра левкемия и съответно не се покрива от Здравната каса. След проведен първи курс на лечение, се установява значително подобрение в показателите, но за съжаление, за семейството е непосилно да закупува медикамента, тъй като стойността му е около 7000 лв. на месец.

Стартира спешна кампания за набиране на средства за лечението на г-жа Георгиева. Създадена е Фейсбук страницата Да подадем ръка на любимата учителка – г-жа Митка Георгиева с информация за нейното състояние, документи, експертизи, дарителска сметка. На този етап страницата се популяризира чрез близки, колеги и ученици на г-жа Георгиева и постепенно набира повече последователи, но се нуждае от повече гласност.

Създадена е и Фейсбук група, Да помогнем на г-жа Митка Георгиева, в която се провежда благотворителен базар и всеки желаещ може да се включи.

Обръщаме се към вас с молба и надежда да споделите този апел и да помогнете повече хора да научат историята на г-жа Георгиева. Нека покажем съпричастност и дадем надежда за възстановяване на един прекрасен човек, който днес се нуждае от нашата подкрепа!

Доказали сме неведнъж, че когато сме единни, всичко е възможно! Благодарим ви!

Допълнителна информация :

1. Дарителска сметка:

UniCredit Bulbank – клон Габрово:

- в BGN - BG02UNCR7000152029626

- в EUR - BG72UNCR70001520444965, BIC – UNCRBGSF

2. PayPal: Eliza_georgieva@yahoo.com

3. Митка Георгиева - https://www.facebook.com/mitka.georgieva.90/

4. ФБ Страница - Да подадем ръка на любимата учителка – г-жа Митка Георгиева: https://www.facebook.com/helpmgeorgieva/

5. ФБ Базар – Да помогнем на г-жа Митка Георгиева: https://www.facebook.com/groups/172302043320220/

Последвайте канала на

Novini.bg
4723 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Николай Живанкин

2017.10.19 | 20:35

1
Изпусната е една цифра от IBAN-а на дарителската сметка. Моля да го коригирате!

Добави коментар

Водещи новини