В Плевен започна подновяване на маркировката на десетки километри велоалеи

  • 17 октомври 2017 09:42

  • 872
  • 1
В Плевен започна подновяване на маркировката на десетки километри велоалеи
©

В Плевен започна подновяване на маркировката на десетки километри алеи за велосипедисти, съобщиха от общината.

Общинската фирма изпълнител "Инжстрой" е закупила по-качествена боя от предишната, чиято трайност след полагане е около шест месеца. За да бъдат подновявани велоалеите се налага да бъдат маркирани два пъти годишно - пролет и есен, допълниха от фирмата.

Кметът на Плевен Георг Спартански е категоричен, че както за маркирането на велосипедните алеи, така и за останалата хоризонтална маркировка по улиците, ще се купуват, макар и по-скъпи, качествени бои, защото те издържат повече време и устояват по-добре на климатичните промени.

Велоалеите в Плевен са създадени по европейски проект и свързват големите жилищни квартали на Плевен - "Сторгозия" и "Дружба" и останалите с централната градска част и с парка "Кайлъка".

Плевен е сред градовете с най-много велоалеи, които бяха проектирани преди около десетина години. Градът е и с една от първите в страната централни пешеходни зони, след като бе спряно автомобилното движение по старата главна улица "Васил Левски" и тя бе предоставена за ползване само от пешеходци и велосипедисти.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
872 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.10.18 | 21:54

1
Велоалеи ли?!? Ама вие наричате тея произволно надраскани жълти линии по улиците и тротоарите(а някъде на половина на улицата на половина на тротоара) велоалеи?!? Ахахаххахаха омг,омг и да не забравите тая по средата на центъра....ахахаххаха!!!

Добави коментар

Водещи новини