Убиха с бомба известна малтийска блогърка

  • 16 октомври 2017 21:13

  • 5745
  • 1
Убиха с бомба известна малтийска блогърка
© Getty Images/Guliver (архив)

Известната малтийска блогърка Дафне Каруана Галиция, обвинила правителството на страната си в корупция, стана жертва на бомба, поставена под автомобила й, предаде Франс прес, като се позовава на източници от полицията и политическите среди.

Премиерът на страната Джоузеф Мускат направи телевизионно изявление, в което определи убийството като "варварско посегателство срещу свободата на медиите" и обеща, че виновниците ще бъдат наказани, съобщи Ройтерс. "Страната ни заслужава справедливост", подчерта Мускат и призова за национално единство.

По-рано тази година популярната блогърка заяви, че компания, споменаваща се в Панамските досиета с името "Егрант", е собственост на Мишел Мускат, съпругата на премиера, припомня ДПА. Според Галиция съпругата на Мускат е получила пари от дъщерята на азербайджанския президент чрез компания, създадена от "Мосак Фонсека" - правната кантора, озовала се в центъра на скандала с Панамските досиета. Както Мускат, така и съпругата му отрекоха обвиненията и премиерът свика предсрочни избори, на които беше преизбран, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5745 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Позрави от Малта

2017.10.17 | 08:13

1
Константине проблем с очите ли имаш бе пич ? Я провери пак професията на въпросната "влогърка".

Добави коментар

Водещи новини