Тръгна отначало делото, оставило Марешки без имунитет

  • 16 октомври 2017 19:33

  • 1554
  • 1
Тръгна отначало делото, оставило Марешки без имунитет
© Novini.bg (архив)

Делото срещу Веселин Марешки, заради което той се отказа от имунитета си, тръгна отначало. Обвинението срещу заместник-председателя на парламента е за изнудване на наемател на заведение и за нанасяне на телесна повреда на общински съветник.

Според материалите по делото, Марешки поискал последователно 5 и 10 хиляди лева наем за заведение, за което твърди, че е строено върху негова земя.

Точно преди 3 години Марешки и общинският съветник Костадин Костадинов защитаваха противници в имотен спор и се стигна до удар с юмрук в лицето на Костадинов.

Днес страните се споразумяха за съкратена процедура - да се приемат доказателства и свидетелски показания от предходния процес, съобщава БТВ.

Вече има решение на Върховния съд окончателно, от което е ясно, че имотите, за които съм изнудвал уж някои, са собственост на нашето семейство, което само по себе си показва, че няма как да има изнудване за нещо, което е твое, посочи Веселин Марешки.

Очакванията ми са, че това дело ще се влачи години напред, защото виждате, че в България закони за управляващите няма, впрочем не само за управляващите, а въобще за хората с пари – този човек не беше управляващ, сега вече е, коментира Костадин Костадинов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1554 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2018.01.31 | 02:00

1
Всичките депутати трябва да са без имунитет. Защото стават престъпници.

Добави коментар

Водещи новини