Румен Радев: България се нуждае от специалисти, квалифицирани още в курса на образованието си (снимк

  • 16 октомври 2017 18:07

  • 1762
  • 9
Румен Радев: България се нуждае от специалисти, квалифицирани още в курса на образованието си (снимк
© Пресцентър Президентство

България се нуждае от специалисти, квалифицирани още в курса на образованието си. Поздравявам Ви за куража и отговорността да се заемете с едно такова отговорно начинание, което изисква умението сред редовете на сорс кода да откриеш красотата и вълнението от това, което правиш. Това е заявил президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на откриването на академичната 2017/2018 учебна година в Софтуерния университет в София, цитиран в съобщение от прессекрeтариата на президента.

Пред студентите от учебното заведение за практическо обучение на програмисти и ИТ специалисти държавният глава е заявил, че едва ли има млад човек, който да не оценява мощта на информационните и комуникационните технологии и услуги, които са най-динамично развиващият се сектор на икономиката в днешно време и намират все по-широко приложение в живота. "През последните години ръстът на печалбата в този сектор на икономиката вече отива на 250 процента на година. Това са показатели, с които нито един друг сектор не може да се похвали, защото тук е въвлечен големият интелектуален потенциал на младите българи", е допълнил Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

"Вие носите огромна отговорност, защото задавате модел на обществени отношения, както и модел на развитие на ценностите в нашето общество и не само в българското, а изобщо по целия свят. Вие ставате критерий за подрастващите, а това е голяма отговорност, която трябва да отчитате", е казал президентът.

Държавният глава е поздравил ръководството и академичния състав на висшето училище за куража да създадат Софтуерния университет, за таланта да го управляват успешно, както и за подхода им да формират истински професионални разработчици чрез използване на най-търсените технологии и образователни практики. Според Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на конкурентоспособността на България е в знанието и умението за прилагане на иновативните идеи в практиката.

По време на церемонията президентът е дал старт на новата инициатива на учебното заведение за безплатно обучение по програмиране в 37 града в страната. "Подкрепям тази благородна и социална инициатива. Точно в този момент, когато се извършва една гигантска трансформация в целия свят на трудовата заетост на младите хора и изчезват цели професии, тук се намира социалната перспектива младите хора да се насочват в една динамична професия, която определя правилата не само на бизнеса, но и на общественото развитие", е заявил Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1762 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2017.10.18 | 09:55

9
КВАЛИЦИФИЦИРАНИ НЕ КАТО РАДЕВ

2017.10.18 | 09:55

8
Младите българи се срамуват от румен радев
хахаха

2017.10.17 | 10:03

1
дрът педал
не е виновен , Боже

2017.10.18 | 09:55

7
БОЖЕ , ПРОСТИ МУ КЛИШЕТАТА , КОИТО ГО КАРАТ ДА БРЪЩОЛЕВИ НЕКАДЪРНИТЕ МУ " СЪВЕТНИЦИ " !

2017.10.17 | 10:03

2
ЕДВА ЛИ ЗНАЕШ КОЛКО СИ ПРАВ

2017.10.18 | 09:55

5
специалистите се нуждаят от заплати,а не от празни патриотични бла-бла-бла

2017.10.18 | 09:55

6
Вярно е, но не и заплати за купени дипломи или придобити по партийна линия. А за можещи и способни.

2017.10.17 | 10:04

3
Можете ли, да посочите един по квалифициран от Радев от предишните? И в какво са били квалифицирани?

2017.10.17 | 10:04

4
НА ПРАКТИКА ВСИЧКИ, ОСВЕН ГОЦЕ И СЪСЕЛА

Добави коментар

Водещи новини