Михаил Миков: Темата за коалиция с ГЕРБ е измислена, за да се посочат враговете с партиен билет

  • 16 октомври 2017 14:15

  • 3897
  • 2
Михаил Миков: Темата за коалиция с ГЕРБ е измислена, за да се посочат враговете с партиен билет
© Булфото (архив)

Аз не се изказах на Националния съвет, но се изказаха много хора със загриженост накъде върви БСП, отбеляза в коментар пред БНР по повод проведения пленум на социалистите Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, член на НС на БСП и бивш лидер на партията.

Едно е да казваш, че си алтернатива и да се тупаш в гърдите до посиняване, съвсем друго е да правиш реална политика, която е различна от тази, която предлагат управляващите. Вчера (на пленума) се изказаха много хора, които са подкрепили госпожа Нинова на Конгреса, които са я подкрепяли и които смятам, че и сега я подкрепят, със загриженост за партията, включително в контекста на резултатите от последните местни избори и след парламентарните избори. Със загриженост, че няма нищо извънредно, за да се свиква извънредно заседание на Конгреса по два въпроса, които се знаят като минимум от две-три години. Значи има нещо различно, това беше тревогата, която беше заявена - и всички тези приказки за атаки, за хора, които не са "за" борба с корупцията, за хора, които са били отстранени от постовете си и тази измислена теза за коалицията с ГЕРБ, заяви Миков, който беше категоричен, че темата за коалиция или политическо сближаване с ГЕРБ не е актуална.

Този въпрос приключи с формирането на управляващото мнозинство, което, като гледам, няма нужда, в момента особено, освен там, където се изисква две трети мнозинство, от подкрепата на БСП. Така че това е една псевдотема, която трябва да очертае кръга на "враговете с партиен билет", посочи социалистът.

Категорично няма настроения за сътрудничество и коалиция с ГЕРБ. Така че този въпрос, аз мисля, към момента никъде не се коментира в партията - за коалиция с ГЕРБ - не е и възможно, не е и актуално, не е необходимо, на първо място, според мен, защото става въпрос за различни политики. Тази тема се вади само, за да се посочват с пръст тези, които имат различно мнение от ръководството. И тази тревога е в много партийни членове и членове на Националния съвет, че политическите и организационните проблеми на БСП трябва да са на първо място, а не обсъждане на Бюджета, който в крайна сметка и по Конституция е прерогатив на управляващото мнозинство. Защото, ако не се приеме такъв Бюджет, който отразява политиката на управляващото мнозинство, правителството пада. А виждате, че такива очаквания към момента няма, даже и в БСП ръководството постави задача за подготовка за следващите местни избори, коментира още Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3897 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.12.31 | 17:47

2
Тази партия е вредна за държавата. Ядат се едни други вътре в самата нея, а извън нея с всички останали партии... Нещо като тасманийските дяволи. Жалко , че има заблудени - които да им вярват....
гост

2017.10.16 | 21:13

1
Не е ли по-добре изобщо да не се изказваш,защото е факт,че не се интересувате от партията и накъде ще върви в развитието си,но ви боли,че нямате облаги от нея,нали с Мерджанов управлявахте,но само във ваша полза

Добави коментар

Водещи новини