На Автосалон София 2017 е интересно - и на четири, и на две колела (снимки)

  • 16 октомври 2017 15:40

  • 3054
  • 0
На Автосалон София 2017 е интересно - и на четири, и на две колела (снимки)
©

SEAT – испанският играч от отбора на групата VW – през последните няколко години е в сериозен подем, непрекъснато вади нови и интересни модели и това ясно се вижда на щанда на Автосалон София 2017.

Тук е градският чаровник Ibiza, който бе представен пред публика тази пролет, а от лятото вече е на разположение и за клиентите на марката.

До него са се строили и компактните любимци на младите европейци - обновеният хечбек Leon в спортната си версия FR с 4-цилиндров бензинов двигател 1.5 TSI със 150 к.с. и фейслифтът на комби варианта Leon ST, за който е предвиден 1.6-литров дизел TDI със 115 к.с. А истински нахаканите спортисти могат да се докоснат до най-мощния Leon Cupra 300 – бензинов хечбек с 300 к.c. и 380 Нм въртящ момент, който ускорява от 0 до 100 за само 5.7 сек.

Няма как някой сериозен автомобилен производител да не се включи в жестоката конкуренция при най-бързо развиващия се сегмент на Стария континент – кросоувърите. SEAT не прави изключение и след миналогодишния си много силен играч Ateca, сега главната роля е поверена на Arona, за който автосалонът в София ще бъде и премиера за България.

Компактният SUV е изграден на платформата MQB A0. Като размери той е със 79 мм по-дълъг от новата Ibiza. Обемът на багажника е 400 литра. Моделът се предлага в голям брой варианти за оформление на интериора и екстериора, както и различни опции. Има възможност за 68 цветови комбинации по избор, а в оборудването могат да влезнат адаптивен круиз-контрол, система за следене на „слепите” зони и други екстри. Световната премиера на Seat Arona беше във Франкфурт на IAA 2017 и на практика в София ще бъде първото появяване пред публика, дори преди официалното си представяне в Барселона за журналисти на 25 октомври.  

На Автосалон София 2017, заедно с четириколесните си събратя, присъстват и мотоциклети. Сред тях за първи път са и две от емблематичните марки от този различен свят. Можем да видим и докоснем почти всички последни модели на американската легенда Harley-Davidson, както и две премиери - FAT BOY и FAT BOB 114. Когато на щанда в 5-та зала стартираха 1.8-литровия двигател на едната машина, със сигурност са наострили уши и хората чак в зала номер 1. Моделът FAT BOY се появява за първи път през 1990 година и бързо се превръща в бестселър. Днес той вече е легенда и от 2018 ще се предлага с новия V-образен двигател Milwaukee-Eight107 с работен обем 1745 куб.см и 145 Нм въртящ момент. Втората премиера, на която ставаме свидетели по време на изложението, е на красивия FAT BOB114. Братът на FAT BOY е много по-агресивен на външен вид и безпардонен като поведение. Той също е с голямо twin сърце - Milwaukee-Eight с работен обем от 1868 куб.см. и въртящ момент от 155 Нм. Той притежава лесно регулируемо моно-шок задно окачване, предни двойни спирачни дискове, 2-1-2 ауспух и Daymaker LED фар. На щанда компания на двамата „дебеланковци“ правят и други членове от голямото семейство - Low Rider S и Iron 883, както и модел, създаден за 115-ата годишнина на легендарния бранд. Освен възможността да се запознаят лично с мотоциклетите, феновете могат да се възползват и от специалните промоционални цени, които Harley-Davidson България предлага само в рамките на автосалона.

Броени дни след откриването на новия дом на Triumph в София, легендарните мотоциклети правят своя официален дебют на софийския автомобилен салон. Въпреки че марката няма някаква сериозна история у нас, клиентите веднага оценяват преплитането в типично британски стил на ретро излъчване с модерни технологии. Тук много хора могат да усетят духа и реално да се докоснат до моделите на компанията. Бъдещите собственици пък могат да се възползват от промоционалните условия, които им се предлагат на щанда на британската марка само по време на Автосалон София 2017. За първи път у нас изцяло мотоциклетна компания като Triumph участва на Автомобилно изложение в столицата. По този начин посетителите имат възможността да станат свидетели на премиери за България на новите модели Bonneville Bobber и Street Triple RS.

Последвайте канала на

Novini.bg
3054 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини