Какво IQ е необходимо, за да успеете, според Уорън Бъфет

  • 16 октомври 2017 12:34

  • 10989
  • 1
Какво IQ е необходимо, за да успеете, според Уорън Бъфет
© Pixabay

Докато политиците във Вашингтон спорят кой е по-интелигентен, милиардерът бизнесмен Уорън Бъфет твърди, че има конкретен резултат от теста за определяне на коефициента на интелигентност (IQ), който е необходим за постигане на успехи - 130.

Седмица след като NBC информира, че държавният секретар Рекс Тилърсън е нарекъл президента на САЩ Доналд Тръмп "дебил," Тръмп предложи двамата да сравнят резултатите си от теста за интелигентност.

"И мога да ви кажа кой ще победи," заяви Тръмп в интервю за Forbes, цитирано от Profit.bg. Това не е първият случай, в който Тръмп се хвали със своето IQ.

Бъфет обаче отдавна твърди, че коефициентът на интелигентност не е единственият определящ фактор за това човек да успява. По-важни от коефициента на интелигентност са рационалността и емоционалната стабилност.

"Не е нужно да си ракетен физик. Инвестирането не е игра, в която човекът с коефициент на интелигентност 160 побеждава този с коефициент 130". Рационалността е от съществено значение," казва Бъфет в книгата "Уорън Бъфет говори."

Средният резултат от теста за интелигентност попада в диапазона 85 – 115 точки. Резултат над 140 в същото време се счита за гениално ниво.

Още по темата четете ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
10989 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2017.10.16 | 15:41

1
Цървули!!!Вярно е!!!Моето IQ е точно 130,затова превъзхождам интелектуално всички безмозъчни русофилски олигофрени и провинциални болшевишки полуидиоти!!!Освен тях и 95% от населението на Земята!!!При това без да си давам зор!!!Скромността ми пречи,да се хваля повече!!!

Добави коментар

Водещи новини