Нетаняху влезе в сблъсък с израелската полиция

  • 15 октомври 2017 19:08

  • 2521
  • 1
Нетаняху влезе в сблъсък с израелската полиция
© Gettyimages

Израелският премиер Бенямин Нетаняху влезе в спор с полицията заради "цунами" от изтекла в медиите информация, свързана с многото разследвания за корупция срещу министър-председателя, информира ДПА.

Срещу Нетаняху се провеждат две разследвания: едното е за получаване на подаръци от милиардер в замяна на услуги, а второто е свързано с контакт между Нетаняху и издател на вестник с цел оказване влияние на медийния пазар.

Друг случай, в който Нетаняху обаче не е заподозрян, е свързан с твърденията за подкуп относно договор за закупуване на германски подводници.

Давид Шимрон, личният адвокат на премиера и далечен роднина, е сред основните заподозрени. "Няма да бъдем въвлечени в безпочвени атаки, които имат за цел да попречат на работата на полицията и да подкопаят върховенството на легитимния закон", защити се полицията в необичаен гневен отговор по адрес на Нетаняху. Израелският премиер използва "Фейсбук" в събота, за да нападне полицейския комисар Рони Алшейх, че не спира изтичането на информация от полицията, намеквайки, че полицията е повлияна от външна сила.

"Обществото отдавна разбира, че има ясна медийна кампания срещу премиера Нетаняху", се отбелязва в съобщението. Позицията на израелския лидер е в отговор на изнесената от местния Канал 2 информация в събота, че Нетаняху отново ще бъде разпитан от полицията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2521 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Der Geist des Orients

2017.10.25 | 11:12

1
"Давид Шимрон, личният адвокат на премиера и далечен роднина, е сред основните заподозрени"

Добави коментар

Водещи новини